Kahden viikon ikä on jännä käännekohta pentujen elämässä. Ne oppivat kävelemään ja istumaan pää pystyssä, sekä seurailevat ympäristöä jo enemmän.

Lunan pennut ovat ihania, viihtyvät sylissä pussailtavina ja taapertavat luokseni, ellei sitten satu olemaan juuri silloin suurempi tarve ruokaan kuin muuhun. Luna on pystynyt ruokkimaan pentunsa täysin omalla maidollaan, mikä on aika saavutus keneltä tahansa kissaemolta. Olen oikein ylpeä hänestä.

1862892.jpg

Kaksi blondia :) tekemässä läksyjä.

1860433.jpg

Tässä on Svante-poika parin viikon ikäisenä tyttäreni Suvin siliteltävänä.

Muistan, että kun lapseni olivat pieniä, meillä oli lasten peli nimeltä Kuvalotto. Enpä silloin sitä lasten kanssa pelatessani ajatellut, että joskus pelaan kuvalottoa tietokoneella. Nimittäin kuvien siirtäminen koneen kuvatiedostosta tämän blogin kuvagalleriaan on varsinaista kuvalottoa ja arpomista. Tunnin ähräyksellä saan ehkä pari kuvaa siirrettyä. Tiedostan kyllä, että kuvatiedosto on pienennettävä, jotta se siirtyisi, mutta se onkin helpommin sanottu kuin tehty helmitauluaikakauden lapselta. Äsken mua huvitti ja välillä harmitti, kun galleriaan siirtyi pari ihan vieraan kissan kuvaa, mutta omien pentujen kuvia ei millään.

Täytyy yrittää huumorilla suhtautua tähän rajoittuneisuuteensa.Ehkäpä opin, jos joku tulee tänne ja vääntää rautalangasta, miten kuvien siirto tapahtuu näppärästi. Sitä odotellani leikin pentujen kanssa ja pidän heitä hyvänä. Siinä olen sentään hyvä.

1860453.jpg

Luna pennut noin 1,5 iikon ikäisinä. Pentujen lempinimet ovat Svante, Piipi, Tilda, Lordi, Blondi, Kaapo ja Söpö. Viralliset nimet ja värikoodit löytyvät kotisivuiltani armain.info. Pentujen nimet ovat viikonpäiviä maanantaista sunnuntaihin eri kielillä. Kielet on valittu ihan satunnaisesti sen mukaan, mikä kuullostaa hauskalta, ja millä kielellä on sovelias kirjoitusasu. Nimien löytämisessä auttoi kaannos.com -sivusto.